Д-р Таня Андреева: Училищата и детските градини се превръщат в основен източник на заразата

Булфото (архив)
share

Ще стигнем до положение на затруднение на здравната система. На час откриваме по 120 случая на заразата. Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 бившият министър на здравеопазването д-р Таня Андреева.

"Има риск за заразяване на лекари, дори и при носене на предпазни средства. Няма как лекарите да спазват дистанция с пациентите си, когато те имат нужда от преглед или системи", разкри експертът. 

Увеличават с още 142 COVID леглата в Пловдив

"Проблемът не е в липсата на легла, а на медицинския персонал. И да се открият 200 легла в една болница, то при 15 медици, няма как да се работи", каза д-р Андреева. 

"Апелирам за твърди мерки - все повече учители и родители се заразяват. Поне за месец да се затворят училищата, за да се успокои ситуацията. Не може да има пълна карантина - предприятията могат да работят при засилени мерки", категорична бе тя. 

Две детски учителки са с коронавирус в Ямболска област

"Училищата и детските градини се превръщат в основен източник на заразата. Масово ученици и училища са заразени. Заради страх от онлайн обучение, ще останем без учители", разкри д-р Андреева. 

"В критична ситуация сме. Вижте какви опашки има пред "Пирогов" - днес над 100 души чакаха пред болницата за триаж", разкри бившият министър на здравеопазването. 

"Бременните жени да не предприемат никакво самолечение, нека се консултират с лекар за медикаменти", завърши д-р Таня Андреева.

Водещи новини

Още новини