Увеличават с още 142 COVID леглата в Пловдив

  • 06 ноември 2020 14:49

  • 545
  • 0
Увеличават с още 142 COVID леглата в Пловдив
©

Увеличават с още 142 COVID леглата в Пловдив, включват се и нови три болници - "Тримонциум" с 24 легла, "Паркхоспитал" с 26 легла и "Медлайн клиник". Увеличават се по 10 леглата в болниците "Каспела", "Пълмед", "Еврохоспитал" и с още 16 легла в Транспортна болница. В УМБАЛ "Пловдив" отделят още 16 стаи за пациенти със симптоми, но все още непотвърден PCR тест. Това съобщи пред журналисти областният управител и председател на Областния кризисен щаб /ОКЩ/ Дани Каназирева.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Здравният министър с подробности за пунктовете за тестване за коронавирус пред болниците

Освен това до седмица започва поетапното преобразуване на общинската болница МБАЛ "Св.Мина" за лечение на среднотежки случаи на коронавирус, като това решение е съгласувано и подкрепено от здравния министър, допълни Каназирева. Лекуваните в момента там 23-ма пациенти в кардиологично отделение ще бъдат преместени в другата сграда на лечебното заведение за ул."Весела". Управителят на МБАЛ"Св Мина" проф. Петър Петров заяви, че част от болницата ще функционира за пациенти с все още непотвърден PCR тест, които по никакъв начин няма да бъдат смесвани с доказаните ковидпациенти. По-късно днес предстои среща в персонала на болницата, за да се разбере колко ще останат да работят, както и да се установи каква ще е нуждата от медицински специалисти, поясни Петров.

Областният управител е разговаряла с управителите на ДКТ- тата, в резултат трима управители са заявили готовност да започнат да работят в "Св Мина". След преобразуването на лечебното заведение в ковидболница, Пловдивска област ще разполага с 889 легла за лечение на коронавирусна инфекция, поясни Каназирева.

От днес още 11 медицински лица с положителен ковид - 6 лекари, 2 медицински сестри, 1 лаборант, 1 дентатален лекар и една медицинска сестра на общопрактикуващ лекар. В училища и детски градини с положителен тест са 6-ма учители и 4 деца. За изминалото денонощие Бърза помощ е изпълнила 258 случая, от които 61 са били със симптоми на коронавирус. В момента на домашно лечение в Пловдивска област са над 2500 пациенти, 362 са хоспитализираните, от които 42-ма са на интензивно лечение.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
545 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини