Започва масово тестване за COVID-19 в община Дългопол

Pixabay
share

Започват масово тестване за коронавирус във варненската община Дългопол. Инициативата е на кмета на града като част от мерките срещу разпространението на заразата.

Кметът на Дългопол Георги Георгиев разкри, че е получил подкрепа на общинския съвет за поръчка на бързи тестове. Към момента са доставени 250 теста, очакват се още толкова.

Стартира масовото тестване на Банско

"Основната идея на всички мерки е да се ограничат и изолират заболелите, за да се спре разпространението на вируса", заяви той пред БТВ. 

"Целевите групи за тестване са тези, които най-много контактуват с населението – хората от спешната помощ, полицаите, хората от бюрото по труда и социалните услуги, както и всички служители на общината, които работят с граждани", каза още Георгиев. 

"В последствие сме предложили на всички, които са излезли от карантина, срещу заплащане да си направят бърз тест срещу 25 лева", заяви кметът на Дългопол. 

В Дългопол няма за сега регистриран случай на коронавирус. 295 човека са поставени под карантина, от тях 162 са излезли от карантината, няма човек със симптоми. 

  

Водещи новини

Още новини