Жена от Пещера е с коронавирус

unsplash.com
share

В Пещера е потвърден първи случай на заразен с коронавирус, съобщи кметът на общината Йордан Младенов в изявление към обществеността, изпратено и до медиите.

Взетата втора проба на възрастна жена е показала положителен резултат за COVID 19. Предприети са всички необходими мерки по ограничаване на контактите с вирусоносителя.

Тази сутрин е свикан Общинския кризисен щаб.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

142 души с COVID-19 у нас
Засилват се проверките от страна на органите на реда, продължава пълната дезинфекция на обществени сгради, улици и натоварени участъци на територията на Пещера, Радилово и Капитан Димитриево.

От пресцентъра на родопската община допълват информацията, като посочват,че със заповед на директора на РЗИ - Пазарджик от 23.00 часа на 20 март 2020г. отделението по вътрешни болести към МБАЛ "Проф. Димитър Ранев" е поставено под карантина. Болната е изолирана.

В момента се вземат необходимите противоепидемични мерки и пробонабиране на целия персонал на вътрешно отделение и всички контактни лица.

От общината апелират гражданите да приемат спокойно ситуацията и да спазват всички предписани от Националния щаб мерки и използване на лични предпазни средства.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини