Какво да ядем, за да не пипнем грип?

Булфото (Архив)
share

Приемът на мляко и млечни продукти с ниска масленост е сред основните неща, които трябва да ядем, за да се препазим от грипа. Това заяви проф. Донка Байкова.

Полезни са също лук, праз лук, джинджифил и чесън - поне две скилидки вечер - луковата група да присъства през цели ден. Също и лютивите подправки, риба заради мастните киселини Омега 3, които потискат възпалителните процеси в организма и активизират ензимите, които допринасят за защитата на организма срещу възпаления.

"Ако усетим първите симптоми на заболяването, да приемаме много витамини и минерали, съветва проф. Байкова. И още - задължително да приемаме цитрусовите плодове, сокове от ябълки, цвекло, целина", заяви проф. Бакова пред БНТ.

Похапването на пилешка супичка и пиенето на чай с мед е задължително.

Водещи новини

Още новини