Тръмп ще проведе предизборен митинг в Бътлър - мястото, където през юли едва не бе убит

Getty Images/Guliver
share

Кандидатът на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп ще се завърне днес на мястото в щата Пенсилвания, където едва не бе убит, за да проведе предизборен митинг в един от най-оспорваните и изключително важни щати точно един месец преди изборите на 5 ноември, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 106

На митинга ще присъства и съюзникът на Тръмп милиардерът Илон Мъск, главен изпълнителен директор на компанията за производство на електромобили "Тесла" и собственик на социалната мрежа "Екс". Това ще бъде първият път, в който Мъск ще се появи на предизборно събитие на бившия президент, откакто подкрепи Тръмп след опита за убийство на 13 юли.

Мъск ще присъства на утрешния митинг на Тръмп в Бътлър

Тръмп едва не бе прострелян в главата в град Бътлър от куршум, който профуча покрай него и остави дясното му ухо окървавено - случай, който разкри сериозни пропуски в сигурността на бившия президент и доведе до засилени мерки за защита при следващите му предизборни прояви на открито, пише БТА.

Това бе първото от двете покушения срещу Тръмп. На 15 септември въоръжен мъж се укриваше незабелязано в продължение на близо 12 часа на голф игрището на Тръмп край имението му "Мар а Лаго" в Уест Палм бийч, щата Флорида. Според прокуратурата той е планирал да убие бившия президент, но опитът му е бил осуетен от агент на Сикрет Сървис, който патрулирал около игрището преди идването на Тръмп.

Представители на Републиканската партия се надяват, че завръщането на Тръмп в Бътлър ще предизвика по-голяма подкрепа сред твърдите му привърженици и ще повиши избирателната активност в Пенсилвания - щат, който той и опонентът му от Демократическата партия, вицепрезидентката Камала Харис, смятат за ключов за постигането на победа на 5 ноември.

"Връщам се в Бътлър, защото чувствам, че съм длъжен да се върна там", каза Тръмп пред телевизионната новинарска мрежа "Нюз нейшън" (NewsNation) по-рано тази седмица. "Ние така и не довършихме това, което трябваше да направим", добави той.

Към Тръмп на митинга ще се присъединят както неговият кандидат за вицепрезидент, сенаторът от щата Охайо Джей Ди Ванс, така и семейството на пожарникаря, който беше смъртоносно прострелян по време на стрелбата.

Покушението срещу Тръмп в Бътлър доведе до широка критика към Сикрет Сървис и оставката на директорката на федералната агенция Кимбърли Чийтъл, отбелязва Ройтерс. 

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 106

Водещи новини

Още новини