Тръмп упрекна Байдън и Харис след новия опит за атентат срещу него

Getty Images
share

Бившият президент на САЩ и кандидат на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп упрекна президента Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис след новия опит за атентат срещу него, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 103

"Заподозреният споделя изказванията на Байдън и на Харис и е действал вследствие на това", заяви пред „Фокс нюз“ Тръмп. Така той поде обвиненията, които отправи при първия опит за убийство срещу него на 13 юли.

"Заради този наратив на комунистическата левица, куршумите свистят и нещата само ще се влошат“, добави той в социалната си мрежа „Трут соушъл“.

Изстрели проехтяха в близост до Тръмп, той е в безопасност

"Винаги съм осъждал политическото насилие. И винаги ще го осъждам“, заяви Байдън и призова различията между американците да се уреждат по мирен начин чрез урните, а не под заплахата на пушка.

След новия опит за убийство срещу Тръмп републиканецът и Байдън са провели телефонен разговор, съобщиха Белият дом и кампанията на Тръмп. След инструкции на Байдън „Сикрет сървис“ е засилило мерките за сигурност на Тръмп още при първия опит за убийство, въпреки че той не би трябвало да се ползва със същите прерогативи като действащия държавен глава. Засилени са били и мерките за сигурност на Камала Харис  пак по разпореждане на Байдън. 

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 103

Водещи новини

Още новини