Цяла наркомрежа стои зад смъртта на Матю Пери

Gettyimages
share

Бившата приятелка и бивша асистентка на Матю Пери, Кейти Едуардс, проговори след обвиненията срещу петима лица, свързани със смъртта му, че зад трагедията стои много по-голяма мрежа за трафик на наркотици.

Личният асистент на Пери, двама лекари и жена, известна като "Кралицата на кетамина" са задържани заради внезапната му кончина от предозиране с кетамин.

47-годишната Кейти Едуардс призовава за разширяване на полицейското разследване на смъртта на актьора. Тя твърди, че Пери е бил обграден от огромна мрежа от съмнителни медицински специалисти, които са му доставяли незаконно лекарства повече от десетилетие. В ексклузивно интервю за The Mirror Кейти дори си спомня смразяващ коментар на актьора: „При докторите съм“.

Още един задържан във връзка със смъртта на Матю Пери

Освен това тя заявява: „Има цяла мрежа от хора извън тези, изправени пред наказателни обвинения, които полицията трябва да разследва. Детективите трябва само да се поровят в медицинската му история. Има толкова много лекари, които са били в неговите тефтери с контакти през годините“, пише Телеграф.

Кейти, която излизаше със звездата от Приятели през 2006 г. и по-късно работи като негов асистент през 2011 г., остана приятелка с него до смъртта му на 54-годишна възраст през октомври 2023 г. Въпреки това Кейти, която е доведена внучка на британската актриса Джули Андрюс, заяви че връзките му с лекари са продължили години, въпреки че предпочитанията му към наркотиците са се променили.

„Кетаминът беше новото му нещо, но всичко започна с безскрупулни лекари, които непрекъснато предписваха хапчета с рецепта като викодин. Когато почина знаех, че има замесени лекари“, добави тя.

Едуардс повдигна и друг важен въпрос около смъртта на Пери. Тя разкри, че той ужасно се е страхувал от игли. Според властите актьорът е бил инжектиран най-малко 21 пъти с наркотици през последната седмица от живота си.

Това е странното за мен… Матю винаги, винаги ми е казвал, че никога няма да използва игли или да инжектира нещо в тялото си. Той дори не искаше да има татуировки“, казва тя.

„Често го виждах много надрусан и да използва много различни лекарства. Винаги се страхувах и му казвах, че трябва да спре да смесва всички тези неща, казвах му „ще умреш“, добави още Кейти „Когато чух, че е позволил на асистента си да го направи, просто не можах да разбера, особено след като нямаше медицинско образование“, обясни тя.

Тя също така казва, че има сериозни въпроси защо на мястото не са открити наркотици или принадлежности за инжектиране. „Ако са му поставили голяма инжекция, в къщата ще има игла и следи от кетамин. Къде отиде всичко това? Защо асистентът му дава всички тези лекарства и си тръгна. Винаги оставах с Матю, ако вземаше наркотици, тъй като не исках да предозира или нещо друго да се случи. Можех да се обадя на 911. Но защо неговият помощник не беше там?“, попита Едуардс.

Водещи новини

Още новини