След опита за покушение: „Сикрет сървис“ променя процедурата по опазване на Доналд Тръмп

Getty Images (архив)
share

Отговорните фактори в националната служба за сигурност на САЩ „Сикрет сървис“ са одобрили план, с който да се повиши нивото на защита на бившия президент и настоящ кандидат за втори мандат на Републиканската партия Доналд Тръмп.

В изявите му на открито оттук-нататък ще бъде поставяно бронирано стъкло, зад което ще държи речите си, съобщава в-к „Вашингтон пост“.

По принцип подобни мерки се предприемат спрямо президента и вицепрезидента на САЩ и то в случаи, в които това е неизбежно, отбелязва американското издание.

Както е известно, Тръмп беше ранен по ухото по време на предизборна проява на 13 юли в щата Пенсилвания, когато бе извършен опит за убийството му. След този случай директорката на „Сикрет сървис“ Кимбърли Чийтъл призна на изслушване в Конгреса, че по отношение на охраната на бившия президент са били констатирани пропуски.

Директорът на Сикрет Сървис за стрелбата по Тръмп: Провалихме се

Оттогава Тръмп не се е появявал на предизборен митинг на открито.

Анонимен източник от „Сикрет сървис“ сподели пред „Вашингтон пост“, че в службата се дискутират и други варианти за охрана на Тръмп, които не са характерни за опазването на кандидат-президенти. Въпросният източник не съобщи повече детайли, но според вестника това би включвало и използването на дронове.

От американския канал ABC News пък посочиха, че не е ясно кога новите предпазни мерки ще влязат в сила.

Последните изяви на Доналд Тръмп са в закрити помещения, но самият той вече неведнъж изрази готовност да се завърне към предизборната си кампания и на открито.

Водещи новини

Още новини