Байдън пред началника на предизборния си щаб: Продължаваме заедно битката, никъде няма да ходя

Getty Images (архив)
share

Американският президент Джо Байдън заяви този понеделник, че макар и вече да не е кандидат за Белия дом, остава отдаден на кампанията.

„Продължавам да бъда изцяло отдаден на кампанията. Заедно продължаваме битката. Няма да ходя никъде. Все още трябва да спасим демокрацията. Камала ще направи каквото е необходимо“, посочи Байдън в телефонен разговор с началника на предизборния си щаб Джули Чавес, ден след като обяви, че се оттегля от президентската надпревара.

Държавният глава е провел разговора малко преди да се яви на предизборен митинг в Уилмингтън заедно с вицепрезидента Камала Харис, която посочи за свой избор да го наследи като кандидат-президент на демократите на изборите на 5 ноември.

Камала Харис вече си осигури подкрепата на необходимия брой делегати

Обещавам ви, че винаги ще имате моята подкрепа, уверил е Байдън Чавес.

Той е допълнил, че Доналд Тръмп „продължава да представлява опасност за нашето общество и за страната“.

Тръмп: Байдън не е годен за поста си и никога не е бил

В същото време Джо Байдън подчерта, че той и неговата администрация не спират да полагат усилия за прекратяване на конфликта в Близкия изток.

Сътрудничим си както с израелците, така и с палестинците, за да видим дали можем да сложим точка на войната в Газа и заложниците да се приберат по домовете си. Мисля, че сме много близко до постигането на целта, каза още Байдън, цитиран от 20minutos.

Водещи новини

Още новини