Робърт Ф. Кенеди младши (кандидат за президент на САЩ): Животът ми е в опасност

Getty images (архив)
share

"Животът ми е опасност", това каза независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Ф. Кенеди-младши", предаде Скайнюз.

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 77

"Претендентът за Белия дом обвини бившия държавен глава Доналд Тръмп за това. Според члена на най-известната политическа фамилия в Северна Америка кандидатът за най-висшия пост в държавата от Републиканската партия е записал и публикувал в социална мрежа телефонен разговор между двамата, проведен ден след стрелбата срещу Тръмп", добави британската информационна агенция.

"По думите на Кенеди Тръмп го е призовал да му окаже подкрепа във вота за президент на САЩ на 5 ноември тази година, като се откаже от надпреварата", посочи още цитираната медия.

"Ние двамата ще можем да победим кандидата на Демократическата партия Джо Байдън", е казал Тръмп, допълни Скайнюз.

"Социологически проучвания показват, че републиканецът получава 42,3% от гласовете, демократът  – 40,4, а независимият кандидат- 9", разказа още агенцията.

"Разговорът между двама души е нещо лично. Той не би трябвало да се разпространява в публичното пространство. Заради публикацията животът ми в опасност", каза Кенеди, цитиран от медията.

"Независимият кандидат допълни: "Засега нямам намерение да се отказвам от кампанията за Белия дом", добави медията от Обединеното кралство.

Както вече екипът на novini.bg, писа Робърт Ф. Кенеди (на 70 години) е син на брата на убития на 22 ноември 1963 г. президент на САЩ Джон Кенеди - Робърт Кенеди, застрелян през 1968 г. по време на кампанията му за държавен глава.

 

Племенник на Джон Кенеди даде заявка за Белия дом

 

Робърт Кенеди младши се кандидатира за държавен глава през април миналата година като съперник на Байдън във вътрешнопартийните избори на Демократическата партия. По-късно той се обяви за независим кандидат.

 

Поддръжникът на криптовалутите Робърт Ф. Кенеди-младши продължава борбата за Белия дом като независим кандидат

"Експерти смятат, че въпреки малкия процент подкрепа Кенеди младши може привлече гласове и от двамата си основни съперници", написа още Скайнюз.

 

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 77

Водещи новини

Още новини