Мелания Тръмп с първи коментар за опита за убийство на съпруга ѝ

Gettyimages (архив)
share

В изявление, публикувано в "Екс", съпругата на републиканския кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп Мелания заяви, че всички американци са в мислите ѝ след опита за убийство на нейния съпруг по време на предизборен митинг в град Бътлър в щата Пенсилвания.

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 67

Тръмп, който ще бъде кандидат на Републиканската партия на президентските избори през ноември, бе ранен леко в дясното ухо и бе изведен бързо от сцената на митинга от агенти на "Сикрет Сървис". В резултат на стрелбата загина човек, взел участие в митинга, а още двама бяха ранени. 

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ пое случая и каза, че става дума за опит за убийство, припомня БТА. Двадесетгодишният нападател бе убит от агенти на "Сикрет Сървис" секунди след като произведе няколко изстрела с автомат на митинга на Тръмп. 

"Винаги сме били един уникален съюз. Америка, тъканта на нашата кротка нация е разкъсана, но нашата смелост и здрав разум трябва да се издигнат и отново да ни съберат в едно цяло", написа първата дама на САЩ.

По думите ѝ когато видяла как куршума попада в съпруга ѝ Мелания осъзнала, че нейният живот, както и живота на сина ѝ Барън са на ръба на опустошителна промяна. Тя благодари на "смелите агенти от "Сикрет Сървис" и на служителите на реда, които рискуваха живота си, за да защитят моя съпруг". 

Стрелба по време на митинг на Доналд Тръмп, изведоха го с кръв по ухото

Мелания също така поднесе съболезнования на семействата на невинните жертви.

"Зората е тук отново. Нека се обединим. Сега", пише още Мелания Тръмп.

"Тази сутрин се издигнете над омразата, грубия език и простодушните идеи, които разпалват насилие. Всички ние искаме свят, в който уважението е от първостепенно значение, семейството е на първо място и любовта превъзхожда всичко. Ние можем да създадем този свят отново. Всеки от нас трябва да поиска той да се върне. Трябва да настояваме уважението отново да се върне в основите на нашите отношения", добави тя.

Мелания благодари на всички хора, които са изразили подкрепа и похвали тези, които са протегнали ръка отвъд политическото разделение и са си спомнили, че всеки политик е и мъж или жена с любящо семейство.

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 67

Водещи новини

Още новини