Осъдиха сина на Байдън по делото за незаконно притежание на оръжие

Getty images
share

Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър Байдън, бе признат днес за виновен от съдебно жури по обвинението, че през 2018 г. е прикрил от властите употребата си на наркотици, за да закупи огнестрелно оръжие, съобщава БТА. 

След като съдебните заседатели във федералния съд в град Уилмингтън, щата Делауер, обявиха решението си, Хънтър Байдън влезе в историята като първия пряк родствен наследник на действащ президент на САЩ, осъждан за криминално престъпление.

54-годишният Хънтър Байдън пледира невинен по обвиненията в извършването на тежко престъпление както за това, че е излъгал за наркотичната си зависимост, когато е попълвал правителствен документ за закупуването на револвер "Колт Кобра", така и за незаконното притежание на огнестрелно оръжие в продължение на 11 дни. 

Джо Байдън няма да помилва сина си, ако го осъдят

Вчера адвокат на Хънтър Байдън заяви, че клиентът му няма да дава показания пред съда, след като миналата седмица имаше серия от съдебни заседания, на които свидетели обрисуваха интимна картина на годините на борба на по-малкия син на Байдън с алкохола и кокаина. 

Водещи новини

Още новини