Всеки пети американец е убеден: Тейлър Суифт работи за Джо Байдън

Getty Images, архив
share

Проучване на университета Монмут установи, че почти всеки пети американец вярва, че певицата Тейлър Суифт работи за президента Джо Байдън и успеха му на изборите в  САЩ през 2024 г., пише London Evening Standard.

Почти половината от анкетираните са чували за подобна теория на конспирацията. 18% смятат, че Тейлър помага на Джо Байдън да спечели изборите. 80% от вярващите подкрепят Доналд Тръмп.

Също така проучването показва, че половината от тези, които вярват в теорията, чуват за нея за първи път и веднага се съгласяват, че е вярна. Те не бяха чували за участието на Тейлър в изборите до запитването от университета Монмут.

Тръмп: Тейлър Суифт не би подкрепила мошеник като Джо Байдън

Почти половината от анкетираните са положителни и за това, че Тейлър Суифт насърчава феновете си да отидат до урните. Сред републиканците 42% подкрепят тази идея, сред демократите - 88%, неутралните - 71%.

Проучването показва още, че 39% от американците имат положително мнение за певицата, 13% не я харесват, 43% нямат мнение за Тейлър, а 5% казват, че никога не са чували за нея.

Водещи новини

Още новини