Байдън с нов лапсус: Очаквам Конгресът да одобри финансовата помощ за НАТО

Getty Images (архив)
share

Президентът на Съединените щати Джо Байдън за пореден път от началото на мандата си допусна грешка на езика, на фона на засилващите се критики срещу него заради напредналата му възраст.

В събота, по време на пресконференция в щата Делауеър, американският държавен глава обърка законопроекта в Конгреса, казвайки, че е важно да бъде гласуван и приет, за да може „НАТО да получи така необходимата финансова подкрепа“.

„Щом приключи ваканцията му, Конгресът ще се завърне и ще одобри финансовият законопроект за НАТО“, каза Байдън, вместо Украйна.

Байдън обвини американския Конгрес за украинското поражение в Авдеевка

Пакетът на обща стойност 95 млрд. долара, който визира президентът на САЩ, е предназначен както за Украйна, така и за Израел, като Киев ще получи по-голямата част от помощта в размер на 61 млрд. долара. Останалите ще бъдат разпределени между Израел и Тайван.

Слуховете, че ще изоставим Украйна и че ще допуснем НАТО да се разедини са категорично против разбиранията на Съединените американски щати. Това би било против нашите собствения обещания и против войниците, които изпращаме от времето на Айзенхауер. Ето защо, веднага щом приключи ваканцията и се завърне на работа, Конгресът ще одобри финансовата помощ за НАТО. Това е важното, каза Джо Байдън.

В петък Конгресът на САЩ излезе във ваканция, без да разгледа помощта за Украйна.

Водещи новини

Още новини