Холивуд със загуби над половин милиард заради смъртта на Тони Скот

share

Над половин милиард долара са загубите, които понасят холивудските корпорации заради самоубийството на режисьора на Тони Скот.  До деня на смъртта си Тони бе сред най-търсените кинодейци в Холивуд.

Сред проектите, върху които работеше Скот преди смъртта си, са продълженията на “Топ гън” и “Прометей”, нов проект без име с Кристофър Ноулан в главната роля, телевизионни сериали и предаванията Coma, The good wife, Numbers, Pillars of the Earth.

Във всеки от проектите, с производството на които се занимават гиганти като Paramount Pictures и Skydance Productions, участват известни актьори, хиляди скъпо струващи декори, наети и платени са места за снимки. Поради прекратяването на снимките, заради трагичната гибел на режисьора, стотици снимачни екипи седят без работа, а студийното време, което се плаща на час, продължава да се натрупва.

Освен това, всеки филм има свой точен снимачен график и краен срок за монтаж и постпродукция, нарушаването на които е строго забранено. Все още не е ясно кой ще замести покойния Скот в новите филми. Само се съобщава, че работата върху телевизионните предавания, които Тони Скот правеше заедно с брат си Ридли, ще продължи знаменитият му брат.

Тони Скот се хвърли от моста “Винсент” в Лос Анджелис на 19 август. Мистерията около причините за решението да сложи край на живота си продължава. Бе обявена версия, че той е взел фаталното решение заради нелечим рак в мозъка, но по-късно семейството му опроверга тази информация.

Водещи новини

Още новини