Тропическата буря "Деби" връхлетя югоизточното крайбрежие на САЩ

share

Тропическата буря "Деби" връхлетя с обилни дъждове, силни ветрове и вълни американските щати Флорида и Алабама, като отне живота на един човек.

Стихията причини спиране на работата на около една четвърт от крайбрежните съоръжения за добив на петрол и газ в Мексиканския залив, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Американският център за наблюдение на ураганите съобщава, че в момента "Деби” се намира на около 350 км югоизточно от устието на река Мисисипи и се движи на север.

Бурята предизвика торнада, които убиха жена и тежко раниха дете във Флорида. От природната стихия пострадаха и домове в щата.

В Алабама изчезна плувец, за когото се предполага, че се е удавил, а няколко плажа бяха затворени заради лошото време.

"Деби" е първото тропическо бедствие за 2012 година, което достига Мексиканския залив. Очаква се бурята да прерасне в ураган във вторник, съобщи Американският център за наблюдение на ураганите.

За крайбрежието на Алабама и части от Флорида са издадени предупреждения за тропическа буря, а за Луизиана предупреждението беше отменено, след като според метеорологичните прогнози има малка вероятност "Деби" да се насочи на запад.

Водещи новини

Още новини