Основателка на Black Lives Matter хвърли оставка заради топимоти в бели райони

Getty (архив)
share

Една от създателките на движението Black Lives Matter  ("Животът на чернокожите има значение") Патрис Кълърс хвърли оставка от ръководството на организацията, след като бе публикувана новина, че тя е собственик на имоти за милиони долари, написа в. "Ню Йорк пост".

Според американското издание жената през март 2021 г. се е сдобила с жилище между Лос Анджелис и Малибу с цена 1,2 милиона долара. "Тя също притежава два луксозни имота в Лос Анджелис, ранчо в щата Джорджия (с хангар за самолети) за 400 000 долара, вила на Бахамски острови и други имоти", допълни таблоидът и посочи, че общата стойност на недвижимото имущество е над 3 милиона долара.

"Прави впечатление, че всичките имоти се намират в райони изцяло с бяло население", написа още вестникът.

"Кълърс основа движението си заедно с Алисия Гарза и Опал Томети през 2013 г. То придоби световна популярност с протестите, предизвикани от убийството на чернокожия американец Джордж Флойд (25 май 2020 г.)", припомни медията.

Протестите срещу смъртта на Джордж Флойд обхванаха и Австралия и Азия

"Демонстрациите бяха съпроводени със сцени на насилие и вандализъм. В същото време към организацията потекоха огромни финансови потоци", добави таблоидът.

"Бивши сподвижници на Кълърс я обвиниха, че тя се е възползвала от поста си и достъпа до парите за лично обогатяване", допълни "Ню Йорк пост".

"Станах жертва на атака, зад която стоят бели расисти", заяви жената, цитирана от вестника. 

Водещи новини

Още новини