23-годишна родилка издъхна заради опасение на лекарите, че има коронавирус

Gettyimages (архив)
share

23-годишна родилка почина в Ямайка, след като три лечебни заведения отказаха да я приемат по подозрение, че е заразена с коронавирус, а нито една от трите болници не е разполагала с интензивно отделение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Джодиан Фийрън първо е постъпила в частна болница в столицата Кингстън, откъдето обаче отказали да я приемат, тъй като според медицинския персонал жената е имала симптоми на COVID-19. След това жената била откарана в още две болници, но и оттам отказали да я приемат. В крайна сметка ръководството на четвъртата болница взело решение да я хоспитализира.

Съмнителни покупки от Китай сериозно разтревожиха британските лекари

Но точно когато родила с цезарово сечение първата си рожба, здравето ѝ внезапно се влошило и, парадоксално, била откарана в една от предишните болници, в които отказали да я приемат по-рано. За жалост шест часа по-късно младата жена загубила живота си, а тестът ѝ за коронавирус се оказал... отрицателен.

От болничното заведение, където ражда 23-годишната Фийрън, информираха, че дъщеричката ѝ е в добро здравословно състояние.

Властите в страната вече са започнали разследване по случая, за да установят дали е можело да бъде предотвратен трагичният край, ако жената е била приета още в първата болница.

Според резултатите от аутопсията Джодиан Фийрън е починала вследствие на сърдечна недостатъчност. 

Иначе що се касае за коронавируса в страната, в Ямайка са регистрирани над 400 заразени, а смъртните случаи са осем.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини