Мистериозно писмо потвърди бягство от Алкатрас

Getty Images
share

Мистериозно изникнало писмо накара ФБР да поднови разследването на единственото досега непотвърдено успешно бягство от легендарния затвор, пише в. “Сън“.

Писмото било изпратено от един от тримата оцелели и твърди, че всички те са избягали през 1962 г. Братята Джон и Кларънс Англин и техният съкилийник Франк Морис се смята, че са загинали в ледените води на Санфранциския залив по време на опита за бягство през 1962 г..

Алкатрас винаги е имал репутацията на затвор, от който никой не е успял да избяга. През 2013 г. в полицията в Сан Франциско е изпратено мистериозно писмо, разсекретено чак сега.

Писмото започва с думите: „Казвам се Джон Англин и през 1962 избягах от Алкатрас заедно с брат ми Кларънс и Франк Морис“.

Авторът обяснява, че вече е на 83 години, в лоша форма и му е поставена диагноза рак. „Да, измъкнахме се онази нощ, но беше много трудно“, припомня си заветната нощ престъпникът. В писмото той обяснява и че Франк е издъхнал през 2008 г., а брат му – три години по-късно. След това авторът предлага сделка на ФБР. „Това не е шега. Ако ме върнете за не повече от една година в Алкатрас и бъдат положени медицински грижи за състоянието ми, ще ви дам точните си координати“.

Смята се, че тримата затворници са прокопали тунел с лъжици и след това се опитали да избягат със сал, направен от 50 дъждобрана. По време на разследването ФБР официално заявява, че и тримата са загинали в студените води вследствие на хипотермия. Новата информация, свързана с писмото, застрашава репутацията на Алкатрас, който в момента е туристическа атракция.

 

Водещи новини

Още новини