Ню Йорк посреща Тръмп с гигантски надуваем плъх

Getty Images/Guliver
share

Гигантски надуваем плъх, приличащ поразително на Доналд Тръмп, се появи в Ню Йорк, на две преки от Тръмп тауър, където президентът е очакван довечера, предаде ДПА.

5-метровият надуваем плъх с рус перчем, тъмен костюм и червена вратовръзка, е творение на артиста Джефри Бийби, който го е нарекъл "Плъх Тръмп". За да бъде надут, са необходими 2-3 минути.

Президентът трябва да пристигне в Ню Йорк за първи път, откакто встъпи в длъжност през януари и се премести в Белия дом във Вашингтон.

Бийби каза, че плъхът е "траен знак за несъгласие и осмиване" на Тръмп и е създаден специално за протести срещу президента.

Артистът събра дарения от 10 000 долара, за да финансира надуваемото си творение и обеща да го дава под наем на протестиращи, за да присъства гризачът на възможно най-много демонстрации, посочва ДПА.

Няколко протеста се организират във Фейсбук близо до Тръмп тауър, за да посрещнат президента. Нюйоркската полиция обяви, че ще засили мерките за сигурност в Манхатън за пристигането на Тръмп, отбелязва БТА.

Водещи новини

Още новини