Барак Обама се пошегува за шансовете на Тръмп да стане президент на САЩ

Getty Images/Guliver
share

Президентът Барак Обама каза, че може да си представи някой ден републиканският претендент за Белия дом Доналд Тръмп да произнесе президентска реч "За състоянието на Съюза", но като скеч в комедийно шоу, предаде Ройтерс.

В интервю за Ен Би Си, излъчено броени часове преди Обама да произнесе пред Конгреса последната си годишна реч "За състоянието на Съюза", президентът е запитан дали си представя някой ден Тръмп да произнесе тази реч. "Мога да си го представя, да - в скеч от "На живо в събота вечер", каза Обама, говорейки за съществуващото 40 години комедийно предаване на Ен Би Си.

На въпрос колко сериозно трябва да бъде приеман Тръмп, Обама отговаря: "Питайте ме, ако спечели." Президентът обвини Тръмп, че води предизборната си кампания "с опростенчески решения и търсене на виновни" и раздухва пламъците на нетолерантността, възползвайки се от страховете на американците и несигурността им за бъдещето.

В друго интервю за Ен Би Си вицепрезидентът Джо Байдън допусна, че е възможно Доналд Тръмп да стане президент на САЩ. Ако това се случи, "се надявам той да подхожда много по-сериозно към проблемите и към натрупването на знания как тази страна работи във външната и вътрешната политика", добави Байдън.

Водещи новини

Още новини