Първият предизборен митинг на Хилари Клинтън ще е в Ню Йорк на 13 юни

gettyimages
share

След като в продължение на няколко седмици се срещаше с "граждани от всекидневния живот", Хилари Клинтън обяви, че първият й голям митинг ще бъде на 13 юни в Ню Йорк, предаде БТА, цитирайки АФП.

С митинга в парка "Франклин Рузвелт" на остров Рузвелт ще започне официалната кампания на бившата първа дама и бивш държавен секретар, която е претендент за демократическата кандидатура на президентските избори догодина. Тя ще оповести в реч основните политически теми на предизборната си кампания. На митинга с нея ще бъдат съпругът й, бившият президент Бил Клинтън и дъщеря им Челси. Госпожа Клинтън е най-изявеният играч на терена на демократите, отбелязва АП.

Социологическа анкета на университета Куинипиак, публикувана в четвъртък, показа, че Хилари Клинтън има подкрепата на 57 на сто от избирателите на демократите и изпреварва значително сенатора от Върмонт Бърни Сандърс (15 процента) или вицепрезидента Джо Байдън (9 на сто), който досега не е обявил намерение да се бори за демократическата кандидатура. Засега сериозни съперници биха могли да й бъдат двама републиканци - Ранд Пол и Марко Рубио. Ако изборите през ноември 2016 г. бяха сега, госпожа Клинтън би получила 46 на сто от гласовете, а Ранд Пол - 42 процента, а ако се състезава с Марко Рубио - съответно 45 и 41 на сто. Тя би победила със значителна преднина Джеб Буш - 47 срещу 37 на сто, добавя АФП.

Водещи новини

Още новини