Раздават безплатна трева на бедни в Бъркли

share

Университетският град Бъркли става първият в САЩ, осигурил достъп до безплатна трева на бедните, информира в. "Индипендънт".

Градският съвет единодушно одобри нова разпоредба, с която задължава аптеките, предлагащи медицинска марихуана, да отделят част от нея за нуждите на безпарични пациенти, пише в. "Телеграф".

Мярката влиза в сила през август 2015 г. Управата на калифорнийския град нареди фармацевтите да заделят не по-малко от 2% от наличния канабис за хора, чийто годишен доход не надхвърля 46 хил. долара на човек на четиричленно семейство.

Най-популярните сортове трева се продават за около 400 долара на унция (малко над 28 града). Решението на градския съвет в Бъркли включва изискването аптеките да предоставят медицинска марихуана на бедни пациенти с не по-ниско качество от средното, което получават платежоспособните болни.

Град Бъркли е смятан за сърцето на прогресивната политика на САЩ от 60-те години насам, когато там се роди хипи движението. Медицинската марихуана в Калифорния е узаконена още през 1996 г., следвана от 22 американски щата плюс федералния окръг Колумбия.

Водещи новини

Още новини