Десетки еднополови двойки са се венчали в полунощ в Хаваите

share

Десетки еднополови двойки са се венчали в полунощ, когато официално влезе в сила узаконяването на брака между хора от един и същи пол в щата Хавай, предаде "Стандарт".

Влюбените могат да се регистрират за брачно свидетелство и да сключат брак в един и същи ден. Улеснената процедура ще бъде привлекателна и за туристи, които да се възползват от новия закон в световнопризнатата романтична дестинация.

Учени от Хавайския университет са изчислили, че островите могат да спечелят допълнителни $217 млн., или 160 млн. евро, от увеличен туристически поток заради узаконяването на еднополовите бракове.

Първите шест двойки сключиха брак точно в полунощ в хотел "Шератон Уайкики" в Хонолулу. Стотици свидетели и приятели подкрепиха новите семейства. Още влюбени двойки чакат своя ред. Много от тези двойки са заедно от години и са чакали дълго, за да могат да узаконят своите връзки.

Президентът на САЩ Барак Обама, който е роден на Хаваи, заяви в деня на приемането на закона: "С днешното гласуване Хавай се присъединява към нарастващия брой щати, които признават факта, че нашите хомосексуални братя и сестри трябва да бъдат третирани справедливо и като равни пред закона".

Водещи новини

Още новини