Звезди ще почетат Барак Обама по повод встъпването му в длъжност

share

Водещи фигури на съвременната музика ще пеят за Барак Обама по повод встъпването му в длъжност по-късно този месец, предаде АП.

Очаква се на основната гала вечер по повод началото на втория мандат на президента да присъстват 35 000 души. Сред изпълнителите, които ще удостоят Обама с таланта си, ще бъдат Кейти Пери, Алиша Кийс, Стиви Уондър, Марк Антъни, Джон Леджънд, Брад Пейсли, Смоуки Робинсън, Бионсе, Кели Кларксън и Джеймс Тейлър. Певците ще участват както в гала тържеството на 21 януари по повод встъпването в длъжност на Обама, така и на 19 януари, когато ще има друго тържество, определено от АП като детски концерт. Обама намали броят на тържествата по повод встъпването си в длъжност до възможно най-минималния от времето на Дуайт Айзенхауър насам, посочва АП. Причината за това е трудната икономическа ситуация, както и облекчаване на бремето, което тези тържества обикновено представляваха за правоприлагащите органи и жителите на Вашингтон.

Най-голямото от събитията е наречено Бал за встъпването в длъжност на Обама и то именно ще е на 21 януари. Второто събитие по значение е Балът на главнокомандващия. Той започна да се организира от Джордж Буш-младши в чест на американските военнослужещи. Преди в него участваха 2000 гости, но тази година се очаква те да бъдат 4000. Засега интересът към двете събития е голям, въпреки че властите на Вашингтон прогнозират спад в публиката, която ще се присъства на самата церемония по встъпването в длъжност на Обама. Преди четири години той привлече 1,8 милиона зрители, а сега се очаква те да бъдат между 600 000 и 800 000. Иначе във федералната столица ще има и няколко неофициална бала. За персонала на Белия дом пък е организирано тържество в тесен кръг на 22 януари.

Водещи новини

Още новини