Femen получавали заплати

share

Активистките от групата Femen, широко известни с провокативните си акции, получават заплати и спонсорска помощ, между които безплатни самолетни билети и заплащане на хотелските стаи.

Това съобщи украинска журналистка, която успя да се внедри в редовете на движението по поръчка на телевизия „1 плюс 1" . След събеседването, което се е състояло от снимка с открити гърди, направени с мобилния телефон на една участничка от движението, журналистката била изпратена в първата „командировка" в Париж. Според пресмятанията й, разходите до пътуването във Франция, хотелът, такситата, дори откровените костюми са стрували на всяка една от тях по хиляда евро на ден. Освен това се изяснило, че офисът на организацията, който се намира в центъра на Киев струва месечно около 2,5 хиляди долара, освен това всяка една от тях получава заплата-около хиляда долара месечно.

От това телевизионната програма „Гроши", за която работила журналистката е направила извод, че зад „голите гърди на феминистките се крият нечии пари и политически интереси".

Водещи новини

Още новини