При руски обстрел в Източна Украйна са убити трима служители на Червения кръст

Getty Images
share

При руски обстрел днес бяха убити трима украинци, работещи за Международния комитет на Червения кръст (МКЧК), а други двама бяха ранени в село в Донецка област, предаде Ройтерс, като се позова на украинските власти.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14574

"Още едно руско военно престъпление. Днес окупаторът атакува автомобили на хуманитарна мисия на Международния комитет на Червения кръст в Донецка област", написа в публикация в "Екс" президентът Володимир Зеленски.

Село Виролюбивка е било подложено на обстрел, написа началникът на местната администрация Вадим Филашкин в публикация в "Телеграм", в която съобщи за жертвите.

Петима души бяха убити при руски обстрел в украинския град Часов Яр

Украинската главна прокуратура написа в "Телеграм", че служители на МКЧК доставяли брикети за местни жители, за да имат отопление преди зимата. Те разтоварвали помощта, когато започнала атаката, поясни прокуратурата.

Двама служители са били хоспитализирани и един от тях е в тежко състояние, каза още прокуратурата.

Донецка област, която е отчасти окупирана от руски войски, редовно става обект на руски обстрел и въздушни удари, посочва Ройтерс. Москва отрича да взема на прицел цивилни или цивилна инфраструктура, въпреки че при нейни атаки в Украйна досега са убити хиляди хора, отбелязва БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14574

Водещи новини

Още новини