Лавров смята пълното унищожаване на Хамас за невъзможно

gettyimages
share

Израелският премиер Бенямин Нетаняху нарича пълното унищожаване на Хамас ключова предпоставка за прекратяване на огъня в ивицата Газа, но тази задача е нереалистична, заяви пред репортери руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от "Ройтерс".

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2345

"Не се вижда перспектива за прекратяване на това кръвопролитие. Израел, по думите премиера Нетаняху, отговори на призивите за прекратяване на огъня, като заяви, че няма да спре, докато не унищожи напълно "Хамас". Според мен - и тази гледна точка се споделя от много мои колеги - е нереалистична задача напълно да се унищожи организация, която съществува, има достатъчно възможности и получава достатъчно подкрепа, включително и в мюсюлманския свят," каза министърът.

Лавров отбеляза, че някои страни се опитват да подготвят нови компромисни предложения, предвиждащи постепенно прекратяване на насилието, "като се има предвид, че Израел отказва незабавно прекратяване на огъня", пише news.bg.

Израел: Ракетата, поразила друзкото селище, е била с 53 кг експлозив

"Някои арабски страни, Египет, Катар, работят заедно с американците, те също провеждат някои срещи с израелците, Според мен не е много правилно, че самите палестинци са изключени от контакти, които имат за цел да определят в крайна сметка тяхната съдба. В този смисъл ние ще продължим да насърчаваме възстановяването на палестинското единство", отбеляза руският външен министър.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2345

Водещи новини

Още новини