Лондон: Руската ПВО не успява да опази ключови обекти

gettyimages
share

На 7 юли 2024 г. украински сили нанесоха удар с дрон срещу руски склад за амуниции във  Воронежка област, съобщават източници с отворен код. Атаката доведе до почти пълно унищожение на амуниции и оборудване, съхранявани в открити и закрити зони на съоръжението, което покриваше около 9 квадратни километра, пише в ежедневния доклад на разузнаването на британското министерство на отбраната, резюме от който е публикувано в социалната мрежа X.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14193

Складът вероятно e съхранявал смесица от повърхностно-повърхностни муниции и малки оръжия за фронтовата линия. Това ще затрудни още повече руските логистични вериги и ще наложи нови преразпределения поради продължаващата заплаха от украински удари.

Инцидентът подчертава неспособността на Русия да защити ключови обекти, въпреки плътната противовъздушна отбрана, разположена на около 80 км от украинската граница. Тези недостатъци вероятно ще доведат до допълнителни загуби от други добре планирани украински удари.

Украйна е готова за "добронамерени" мирни преговори с Русия

Русия не може да си позволи такива загуби, особено с оглед на стратегията си за война на изтощение, която изисква огромни количества амуниции. Понастоящем Русия разчита на ограничените си чуждестранни партньори за доставки, тъй като собствената й отбранителна индустрия се затруднява да посрещне нуждите на фронтовата линия.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14193

Водещи новини

Още новини