Украинските власти съобщиха за жертви при руски обстрел

Getty Images
share

Руските войски са обстреляли 22 градове и села в Херсонска област, при което е бил убит един цивилен и осем други са били ранени, предаде Укринформ, като се позова на ръководителя на местната военна администрация Олександър Прокудин.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14283

Нашествениците са взели на прицел образователна институция, общежитие, офис сграда, заведение за обществено хранене, магазини и газопровод. Три високоетажни сгради, осем частни къщи, автобуси и частни автомобили са били повредени.

Началникът на Донецката регионална военна администрация Вадим Филашкин каза, че четирима жители са били ранени при руски обстрел в Донецка област.

През последните 24 часа в Харковска област са били ранени четирима души, написа в своя публикация във "Фейсбук" ръководителят на местната военна администрация Олег Синегубов.

По думите му в резултат на обстрел в Казача Лопан са били повредени три къщи и автомобил.

Според Синегубов към момента в Харковска област бушуват пет горски пожара на обща площ от над 3000 хектара. В операциите по тяхното потушаване участват повече от 100 души и 30 единици техника, добави той.

Пет атаки са били успешно отблъснати от украинските сили в района на Купянск, а още осем продължават и в момента в близост до Синкивка, Новоселивка, Новойехоривка и Стелмахивка.

Русия и Украйна тази нощ си размениха удари с дронове; има пострадали

По думите на Синегубов руските военни са установили филтрационен лагер във временно окупираната част на град Вовчанск, а самият град е подложен на обстрел и е напът да стане необитаем.

Междувременно в Запорожка област са пострадали 11 души в резултат на обстрел от страна на украинските въоръжени сили, предаде ТАСС.

Това заяви назначеният от Русия губернатор на окупираната част от региона Евгений Балицкий, по думите на когото освен това петгодишно дете е починало в интензивното отделение в следствие на нараняванията си, отбелязва БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14283

Водещи новини

Още новини