Русия и Украйна тази нощ си размениха удари с дронове; има пострадали

  • 05 юни 2024 09:47

  • 316
  • 4
Русия и Украйна тази нощ си размениха удари с дронове; има пострадали
© gettyimages

Руските сили атакуваха тази нощ Украйна с 27 ударни дрона „Шахед-131/136“ от районите на руския град Курск и нос Чауда в Крим, предаде Укринформ, като се позова на съобщение в „Телеграм“ на командващия военновъздушните сили на Украйна генерал-лейтенант Николай Олешчук, предаде БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14015

Украинската противовъздушна отбрана е успяла да свали 22 дрона „Шахед“ в Николаевска, Херсонска, Днепропетровска, Сумска и Полтавска област. При нападението е пострадал един човек в Полтавска област и е разрушен индустриален обект.

Сутринта в цяла Украйна бяха задействани и сирените, след като беше засечено излитането на изтребители МиГ-31 в Русия

От своя страна руската ПВО свали по два дрона, изстреляни от Украйна в Белгородска и Курска област и един - във Воронежка, съобщи руското министерство на отбраната.

"През изминалата нощ бяха пресечени опити на режима в Киев да извърши терористични атаки с безпилотни летателни апарати по обекти на територията на Руската федерация. Два безпилотни летателни апарата над територията на Белгородска област, два безпилотни летателни апарата над територията на Курска област и един безпилотен летателен апарат над територията на Воронежка област бяха унищожени и прихванати от дежурните средства за противовъздушна отбрана", казаха от министерството.

В резултат на украински обстрел срещу инфраструктурен обект в Белгородска област около 3500 домакинства са останали без ток, съобщи на страницата си в социалната мрежа „ВКонтакте“ губернаторът на областта Вячеслав Гладков.

Сергей Лавров: Всеки френски военен в Украйна би бил легитимна цел за руските сили

Той уточни, че на 4 юни са извършени много атаки от страна на украинските сили, като осем мирни жители са получили наранявания.  

"На всички е оказана необходимата помощ. Ако е нужно, съобразно със състоянието им, те ще бъдат изпратени в Москва. Но към днешна дата нашите лекари, които разполагат с всички лекарства, отново оказват цялата необходима помощ", написа Гладков.

Последвайте канала на

Калина Христова
316 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Nazi SS

2024.06.05 | 16:25

4
Руските лаинари насрани се клатят на чепа на Украйна ха ха ха.
Ukraina55

2024.06.05 | 16:23

3
Слава на велика Украйна която превръща руската измет жалка насрана във размазана диария по земята и руските лаинари насрани квичат на умряло ха ха ха.

2024.06.05 | 11:35

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.05 | 10:02

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини