Путин разговаря по телефона с изпълняващия длъжността президент на Иран

Getty Images
share

Руският президент Владимир Путин е провел днес телефонен разговор с изпълняващия длъжността президент на Иран Мохамад Мохбер и двамата са подчертали "общото си намерение допълнително да заздравят руско-иранските взаимоотношения", предаде Ройтерс, като се позова на Кремъл.

"Руският президент поднесе най-дълбоките си съболезнования на върховния лидер на Иран Али Хаменей, на Мохамад Мохбер и на целия ирански народ във връзка с трагичната смърт на иранския президент Ебрахим Раиси и на редица други държавни служители в катастрофа с вертолет. Владимир Путин подчерта, че е познавал и ценял Ебрахим Раиси като надежден партньор, който е дал неоценим личен принос за развитието на приятелските отношения между Русия и Иран", се казва в изявление на Кремъл, цитирано от ТАСС.

Международната общност реагира на смъртта на иранския президент Раиси

Мохамад Мохбер е изразил искрена благодарност за думите на съчувствие и подкрепа в този труден за страната момент, се добавя в изявлението.

Мохбер бе назначен за изпълняващ длъжността президент на Иран, след като президентът Ебрахим Раиси загина вчера при катастрофа на хеликоптер в планински район близо до границата с Азербайджан, отбелязва БТА.

Водещи новини

Още новини