Още трима заподозрени са пратени в предварителния арест след атентата в Москва

Unsplash
share

След терористичното нападение срещу концертната зала „Крокус сити хол“ край Москва, отнело живота на над 130 души, руски съд нареди задържане в предварителния арест на още трима заподозрени, предаде ДПА. 

Всичко по темата:
Атентатът в Москва 117

С това съдебно решение общо в предварителния арест за седем заподозрени за атаката, включително четиримата предполагаеми стрелци в концертната зала. Общо 11 заподозрени бяха арестувани след нападението в петък вечерта.

Четиримата предполагаеми основни извършители се явиха пред съда вчера вечерта. По телата им се виждаха следи, показващи побой, за който се предполага, че им е бил нанесен от руските сили за сигурност. 

Песков: Не се обсъжда въвеждането на смъртно наказание заради заподозрените за атентата в Москва

В петък вечерта четирима мъже откриха огън по публиката преди началото на рок концерт в „Крокус сити хол“, а след това предизвикаха с взривни вещества и огромен пожар в сградата. Най-малко 137 души загинаха при нападението, а 182 са ранени.

Терористичната организация „Ислямска държава“ пое отговорност на нападението. Без да предостави доказателства президентът на Русия, Владимир Путин предположи, че Украйна може да е свързана с атаката – обвинение, което Киев отхвърли, отбелязва БТА. 

Всичко по темата:
Атентатът в Москва 117

Водещи новини

Още новини