Украйна: Владимир Путин ще ускори темповете на мобилизацията след "победата си"

Getty images (архив)
share

"Руският президент Владимир Путин ще ускори темповете на мобилизацията във връзка с войната срещу Украйна, след като бе обявен за победител в "изборите" за държавен глава, приключили вчера", това каза официалният представител на Главното управление на разузнаването (ГУР) към военното министерство в Киев Андрей Юсов пред медията от страната си УНИАН.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13591

"По време на така наречената кампания за Кремъл властите в Москва не поставиха мобилизационните мероприятия на режим "пауза". След "победата" на Путин техният темп ще бъде ускорен", каза още служителят в ГУР.

Юсов също каза: Вероятно мобилизацията ще обхване по-широк кръг хора. Не изключвам във въоръжените сили на Руската федерация да бъдат привиквани и момчета под 18-годишна възраст, и мъже над 60 години (долната и горната граници за мобилизация).

Чиновникът във военното министерство в Киев коментира и опозиционните настроения в Русия. "В тази страна има много хора, които са недоволни от режима в Кремъл. Едни подпалват избирателни секции, или заливат бюлетини със зелена боя. Други с оръжие в ръка тръгнаха да освобождават родината си от диктатора", каза още Юсов, който визираше дейтвията на бойците от Руския доброволчески корпус, Легиона "Свобода за Русия" и Сибирския легион, започнали военни действия в пограничните с Украйна Белгородска и Курска области на 12 март.

Биещи се на страната на Киев руснаци: Установихме контрол над село в Русия

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13591

Водещи новини

Още новини