Двойникът на Путин - дърводелец от Беларус

YouTube
share

Предполагаемият двойник на Владимир Путин е дърводелец от Беларус, за когото се твърди, че е оцелял при опит за убийство.

Двойникът се казва Евгений Василевич и за него се твърди, че е бил направен опит да бъде отровен с "токсични вещества", пише "Дейли мейл", позовавайки се на Телеграм канала "Генерал СВР". 

Каналът е известен с дръзките си твърдения за здравето на Путин и е сред няколкото източника, които твърдят, че един или повече двойници на Путин редовно се използват като дубльори на 71-годишния президент - теория, подкрепена от украинското военно разузнаване, пише "24 часа".

Руският политически анализатор д-р Валерий Соловей, бивш преподавател в московска академия за обучение на шпиони и дипломати, твърди, че Василевич дори е изнесъл новогодишната реч вместо Путин. 

Новогодишните обръщения на Зеленски и Путин: прилики и разлики

През октомври 2023 г. д-р Соловей, смятан от критиците за конспиратор, скандално заяви, че руският президент е починал и е бил заменен от двойници, които са контролирани от руската служба за сигурност ФСБ.

Телеграм каналът “Генерал СВР" твърди, че разполага с вътрешна информация за Кремъл, като същевременно не предоставя доказателства и се възприема от мнозина като източник на конспиративни теории.

Украински журналист: Владимир Путин няма двойници

Анонимният акаунт се появява през 2020 г., преди нахлуването в Украйна, като твърди, че се управлява от бивши и настоящи членове на руски официални органи. Оттогава той прави редица неоснователни и недоказани твърдения за Путин и неговите приближени. Известен е фактът, че акаунтът предизвика рядко публично изясняване от страна на Кремъл, след като миналата година заяви, че Путин е паднал по стълбите и е пострадал.

"Това е напълно невярно", отрече тогава говорител на Кремъл.

Водещи новини

Още новини