Русия тества ракета с ядрен двигател

Gettyimages/архив
share

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия успешно е тествала ракета с ядрен двигател и почти е завършила работата по нов тип балистична ракета, информира БНТ

Той коментира и смъртта на лидера на частната компания "Вагнер". Путин заяви, че частици от ръчни гранати са открити в телата на жертвите на самолетната катастрофа, при която загина Евгений Пригожин.

Руският президент намекна, че катастрофата, при която загина Евгений Пригожин, е предизвикана от гранати

След десетилетия в забрава името на остров Новая Земля в Баренцово море, където преди са се провеждали съветски ядрени опити, отново изплува. Сателити са засекли миналия месец строителни работи там.

"Беше проведено последното успешно изпитание на "Буревестник" - ракета с ядрен двигател с глобален обсег. Почти приключихме работата по балистичната ракета Сармат", това заяви президентът на Русия.

Твърденията на Путин не са потвърдени от други източници, дори от руското военно министерство. От Кремъл отказват да коментират и дали ракетните тестове са били извършени на Новая Земля.

В реч пред международния дискусионен клуб "Валдай" в Сочи Путин коментира и ядрената доктрина на Русия. Заяви, че засега няма намерение да я променя.

 

Водещи новини

Още новини