ВСУ пробиха линията "Суровикин"

Getty (архив)
share

"Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) пробиха така наречената линия "Суровикин", написа германският в. "Билд".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14701

Журналистът от изданието Юлиан Рьопке, анализирайки спътникови снимки от бойните действия в югоизточната украинска Запорожка област, заяви: Украинската армия проби главната отбранителна линия на руснаците линията "Суровикин" и е напът да освободи село Вербове. "Зъбите на Дракона" задържаха украинците само за 24 часа

"Линията, строена под наблюдението на бившия командващ на силите на агресорите в Украйна генерал Сергей Суровикин, се състои от сложна система от окопи, траншеи и бетонни пирамиди за препречване на пътя на танкове, наречени "Зъбите на дракона", това написа базираното в Нидерландия издание The Moscow times.

Както вече екипът на novini.bg съобщи, ВСУ отбелязват напредък в югоизточната част на Украйна.

Военни от ВСУ: Окупаторите да знаят. Ще ги изгоним от Украйна

"В отговор на успешните действия на силите на Киев Москва вчера предислоцира части от елитната 76-а въздушно десантнощурмова дивизия. Това е относително боеспособна единица. Тя обаче е последната, която може да окаже значителна съпротива на ВСУ", каза американският експерт Роб Ли пред медията, базирана в Нидерландия.

Днес от военното министерство в Киев заявиха за оттегляне на руски войници и офицери. "Врагът отстъпва и дава жертви не само заради действията на ВСУ. Окупаторите стъпват върху мини, поставени от техните колеги", казаха от силовото ведомство, цитирани от в. "Украинская правда".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14701

Водещи новини

Още новини