Вижте взривяването на Стъкления мост в Киев

gettyimages
share

Русия удари десетки цивилни обекти днес в Украйна. Охранителни камери запечатаха момента, в който пламъци поглъщат пешеходния Стъклен мост в Киев. Съоръжението се намира на едно от най-популярните туристически места в града. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13749

На кадрите се вижда експлозията, която разтърсва съоръжението. То остава цяло, под него обаче се образува кратер. 

Най-малко осем загинали и 24 ранени при руските обстрели срещу Киев

По-рано днес серия от мощни експлозии избухнаха в централната част на Киев. Оцелени от руските ракетни удари бяха паркове и туристически локации.

Според президента Володимир Зеленски, атаките са били с цел да “убият колкото се може повече хора”.

Украинският министър на отбраната съобщи, че до обедните часове в понеделник са били изстреляни 81 ракети от руска страна, а украинските сили са свалили 43 от тях. При ударите са загинали 5 души, а други 12 са ранени, съобщиха от полицията в Киев.

Русия ще реагира сурово, ако украинските власти продължат да организират "терористични атаки" - заяви Владимир Путин на заседание на Съвета за сигурност, цитиран от The Guardian.

Държавният глава обвини Украйна, че се опитва да взриви участък от газопровода "Турски поток". "Бяха извършени редица терористични атаки и опити за нападения срещу електрическата и газовата инфраструктура на страната ни, включително опит за бомбен атентат в участък от газопреносната система "Турски поток", каза Путин. 

Медведев за Кримския мост: Директно унищожение на терористите, поръчителят е Украйна

Той подчерта, че киевските власти стоят зад експлозията на Кримския мост.

"Данните от експертизите и оперативната информация сочат, че взривът от 8 октомври е терористичен акт. Терористична атака, целяща да унищожи гражданската критична инфраструктура на Русия. Също така е очевидно, че украинските специални служби са поръчали, организирали и извършили терористичния акт", изтъкна руският

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13749

Водещи новини

Още новини