Журналист: Евентуално скоро падане на Владимир Путин от власт може да задълбочи войната в Украйна

Getty images (архив)
share

"Има рискове руският президент Владимир Путин да бъде свален от власт скоро. В такъв случай обаче на власт може да дойдат "ястреби", това каза сътрудникът в международната журналистическа мрежа Bellingcat Христо Грозев, предаде киевската медия УНИАН.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13586

По думите му това е най-страшният сценарий. "Ако войнолюбците влязат в Кремъл, това би означавало свикване всеобща мобилизация и задълбочаване на войната в Украйна", посочи още той.

"За активацията на "ястребите" говори и това, че критиките, отправяни от войнолюбци към действията на руските въоръжени сили в Украйна, остават безнаказана", добави Грозев.

Журналистът посочи още, че заяви един от лидерите на подкрепяните от Москва отцепници в Източна Украйна Игор Гиркин, с псевдоним Стрелков, редовно заявява, че въоръжените сили на Русия губят на бойното поле.

Лидер на проруски сепаратисти в Украйна: Силите на Киев получиха превес

"Такива и подобни изказания показват, че над войнолюбците има "чадър". Тези хора стават все по-агресивни и това поражда опасения", добави Грозев

Отговаряйки на въпрос кой е евентуалният нов руски държавен глава, журналистът каза: Първият заместник-директор на Главното разузнавателно управление (ГРУ)  Владимир Алексеев.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13586

Водещи новини

Още новини