Лидер на проруски сепаратисти в Украйна: Силите на Киев получиха превес

  • 26 юли 2022 16:02

  • 13104
  • 55
Лидер на проруски сепаратисти в Украйна: Силите на Киев получиха превес
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Въоръжените сили на Киев получиха превес над руските военни", това заяви един от лидерите на подкрепяните от Москва отцепници в Източна Украйна Игор Гиркин, с псевдоним Стрелков, цитиран от сръбското радио Б92.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13655

"Украинската армия вече има превъзходство в жива сила. Не след дълго ще има предимство и във военна техника. Заради това силите на Киев не бързат. Те струпват войски край (черноморското пристанище) Херсон и в посока на (югоизточната) Запорожка област. Разполагам с информация, че има движение на военни и към (северния град) Харков. Вероятно мащабната офанзива на Украйна е въпрос на време", каза още проруският сепаратист.

"Руските сили загубиха инициативата и възможността за активни нападателни действия след превземането на градовете Лисичанск и Северодонецк (4 юли и 25 юни). Качеството и бойният дух са под всякаква критика", допълни Гиркин.

"Ситуацията граничи с безнадеждността. Единственото, което могат да направят руските въоръжени сили, е да отбиват атаките на украинците. Липсват хора, а техниката е остаряла", каза още Стрелков.

Украйна унищожила 50 руски склада за боеприпаси със системите "Хаймарс"

Игор Гиркин е роден през 1970 г. в Москва. Той се би на страната на проруските сепаратисти в така наречената Приднестровска молдовска република (юни – септември 1992 г.) и на страната на сърбите във войната в Босна и Херцеговина (от ноември 1992 до март 1993 г.)

Гиркин след това отби казармата и продължи да служи в армията на Русия като професионален военен. Той от 1998 г. до 2005 г. работеше в частите за специално предназначение на Федералната служба сигурност (ФСС) и посети Чечения. Гиркин се пенсионира като полковник от ФСС през ноември 2013 г.

През 2014 г. Гиркин бе сред основните командири на проруските сепаратисти в украинската Донецка област и тогава взе псевдонима Стрелков. Той през 2014 г. за няколко месеца бе начело на "министерството на отбраната" на така наречената Донецка народна република и след това се върна в родния си град.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
13104 55

Свързани новини

Коментари 55

Добави коментар

2022.07.27 | 09:23

51
роден е в москва а пък е сепаратист в Украйна
Това гои убиват гои

2022.07.27 | 15:26

55
Под внъшен контрол от евреите.
Гражданин на СССР

2022.07.27 | 15:21

54
ГОЛЯМ СРАМ - родени във СССР хора убиват родени хора в СССР.!!
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.07.26 | 17:09

14
Украинците научиха как да накарат Путлерофашистите да подвият опашка :)
Милиционерско-циганско ИГО

2022.07.27 | 15:18

53
"Полицай от Специализираното подразделение за опазване на обществения ред във Варна, отличен с 20 награди за залавяне на опасни престъпници, е бил арестуван за участие в лизингова измама със смартфони..." - сега този криминал е депутат-"народен" избранник.
Zelenski marsha reptil

2022.07.26 | 22:58

43
Zelenski reptil skoro e martav ako ne spre 6te ima allah akbar skoro vreme molodec grey alien kill soon zelenski
Zelenski idi nahui

2022.07.26 | 22:55

42
Fake news
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.07.26 | 22:27

41
Още няколко Хаймарс пристигат в Украйна да се борят с Путлерофашистите :)
Еми...

2022.07.26 | 23:41

44
Еми... Крайно време е... Та те от началото се падат реално 1 руска бригада на 10 украйнски... Можете винаги да ги гледате в нета, в реално време кой/къде/какво/как/колко, а при това са все от американски/официални/военни източници... Още преди да нападнат американците даваха точни бройки за войници/техника/превръзки/марли/кръвните банки... Именно и заради съотнощението, което е 1 към 10, никой не вярваше, че Русия ще нападне... Как с няма и 200000 кадрови войничета, пратени на учение, ще завладееш страна близо 50 милиона човека население, и и повече от 600000 квадратни километра...??? 180000 руснаци, 20000/30000 чеченци - срещу 300000 украйнци, които са редовна армия, 200000 паравоенни, 900000 резервисти... А иначе нали Зеленски се надъхва да превземе с 1000000 човека армия Херсон - колко пъти я писахте тази новини, за МИЛИОННАТА АРМИЯ...??? БЕЛКИМ С ЕДИН МИЛИОН ЧОВЕКА, УСПЕЕ ДА ПОБЕДИ 20000 В ХЕРСОН - АХАХХАХАХА :)))))))))))

2022.07.27 | 14:46

52
И доброволци от цял свят
Еми...

2022.07.26 | 23:58

45
За капак 14 години СЕ ГОТВЯТ ДА БЪДАТ НАПАДНАТИ... Въоръжени до зъби - и продължават да ги въоръжават... НЕСПИРЕН поток от храни/продоволствия - буквално КИЛОМЕТРИЧНИ ОПАШКИ ОТ ВЛАКОВЕ... Пари им се печатат/дават - скоро ще станат 100 МИЛИАРДА САМО ОТ САЩ - ТОЛКОВА Е Г/Д ВОЕННИЯ БЮДЖЕТ НА РУСИЯ, НО ЗА ЦЯЛА ГОДИНА... Прощават им се заеми/дългове... СЪОТНОШЕНИЯ НА ЖИВА СИЛА - СМАЗВАЩ ПРЕВЕС В ПОЛЗА НА УКРАЙНА... И ПАК НЕ МОГАТ, И ПАК НЕ МОГАТ, И ПАК НЕ МОГАТ... Това е голата истина... Просто толкова си могат украйнските Тик Ток военни... Ето например в социалните мрежи, какви ли не клипове/закани по адрес на чеченците, а те къде ги хванат там ги бият... Е изгледайте едно култово видео, в канала на тоя ненормалник - Обществен враг номер едно (името на видеото е - ОПАСНО: Украинец обижда чеченци! Набарват го!!!) с една украйнска нацистка/фашистка хохла, къде много и знаеше устата в социалните мрежи, но като го хванаха резаците - друга песен запя... Сигурно и са го убили, след гаврите де... Нищо чудно...
✠Ер Зори: yerl.org/dTreO

2022.07.27 | 02:20

47
Чoвеkа на Бokо-Kaнибaлa, ТOП-Maфиoза БРЕНДО, работи с РУСКИ контрагенти, и преди да отиде в Киев е бил в Русия /при началниците/. Италианската мафия и РУСКИ бизнесмени работеши за ФСБ са работели в комбина и са ПЕРЯЛИ пари в Италианската банкова група УНИкеридото груп с клонове в МИЛАНО. Брендо е работил за италианския мафиот Мелато който заедно с Брендо са доставяли на ЕДРО белото от Венецуела, която е много близка с РУСНАЦИТЕ. Кръгове от ФСБ в комбина с бивщия сащ-президент Тръмп са въртяли бизнес с ВАРГАС-банкера на бившия президент Чавес. Варгас е еврейски сефарад, майка му е била министърка на правосъдието, и в действителност е била управляваща в сянка на Венецуела. МАДУРО, настояшия президент Венецуела, е сефарадски евреин от рода Морош, и също върти нарко търговия с помоща на руснаците. Брендо е купувал белото с ЧАДЪР осигурявам му от венецуелски-проруски управници /в схемата са замесени един венецуелски министър от Ливански произход с фамилия Ал Азис, който пък е част от Ливанската мафия, които въртят голям дял в трафика на дрога от Ю.Америка/. Имотите на БРЕНДО по Черноморието в комплекс с.Лозенец са ПРЕХВЪРЛЕНИ на известен мощен бургаски бизнесмен С.Ч., занимаващ се хазарт и хотелиерство. Съшия бизнесмен е ВГУ ДС и има съдружници РУСКИ кгб-агенти от КГБ гр. Ярославь. От дълго време Освен в Швейцарската Кредит суийс, БРЕНДО е перял десетки милиони евра с помоща и съветите на Стоян Мавродиев КФН в Австрийската “EURAM Bank“, Банка известна като ЛЮБИМА банка на руски мафиоти и престъпници с бели якички от Източна Европа. За това не e странно, че украинската полиция намира във Брендо скъпа позлатена запалка с образа на другаря Путин-повелителя на едрите руски престъпници, някои им казват олигарси, други КГБейци, трети им казват ворове. И трите определения са верни. ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от Xepakoвo!: yerl.org/ELH2R
✯Peни Гъpбeвa✯

2022.07.27 | 02:23

50
☞CMЪPT, CMЪPT, CMЪPT зa цялaтa милициoнepo-гepбaджийcka пacминa, CMЪPT!☜: yerl.org/yPtLn ☞Дoмyзa Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятaта в пpeдcмъpтнa aгoния: tiny.cc/c39tuz ☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO ☞Бившaтa шeфka нa Фoнд-зeмeдeлиe - K●A●Л●И●H●A ✯ᴗ✯ И●Л●И●E●B●A, kypвa нa Канибала Боко-Българоубиеца, зaбpeмeнeнa в kлoзeтитe. ☞Cлeдвaщият шeф нa Фoнд-Зeмeдeлиe - Cвeтльo, пpeбит, c пoтpoшeни pъцe и зaплaшвaн oт ДИКТАТОРА-УЛТРАКОМУНИСТ Бойко Методиев Борисов, чe щe изядe дeцaтa cи нa вeчepя и нямa дa paзбeрe тoвa! ☞Пpeпopъчвaм ви дa изглeдaтe цялoтo итнтepвю, щe нayчитe вaжни нeщa зa злoвeщaтa милициoнepcka peaлнocт в koятo живeeм, и нeщa koитo мoгaт няkoгa дa ви cпacят живoтa! ☞Дaвaм линк kъм 27-мaтa минyтa, kъдeтo cтaвa дyмa зa ЯДEНEТO НA ДEЦA!: yerl.org/Jezgl
✯Kъpвaвaта Пeтoлъчka на Caтaнaта✯

2022.07.27 | 02:22

49
☞KYЧETO на Боkо и Дoгaн, Peцeдивиcтa-Ултракомунист-Нeо-Болшевик и Зakлeт-Bakcъp Цигaн-Коcтадин Коcтадинов е CATAНИCТ, член на варненска масонска ложа!: yerl.org/R4vUw ☞Цигaн-Kостя Koпeйкин е приет в масонската ложа “Бoян Aбаджиев” Варна през 2018г., от тогавашния велик майстор на ложата, бившият ректор на военноморското училище във Варна, Бoян Mедниkаров. ☞Един маcон не може да бъде националист! ☞Това са две взаимно изключващи се понятия! ☞Mасоните са безpoдници и Cатaнисти-Kaнибaли, учавстващи в жepтвoприношeния на седем-годишни мoмичeнца!: uni.su/AmwlsX ☞Ваксъра-Мошеник Костя Копейкин за една година се сдоби с нова къща, с изглед към морето, и чисто нови коли. ☞Ваксъра-Костя Копейкин = Безродника-Волен-Долен! И двамата са гнусни доносници на ДС, и ПОДЛОГИ на доносниците-българомразци Гоце фон Клозет, Бoko Гoмнoтo oт Бpeг, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа, бpaтя Дoмycчиeви и Доган-Сопола от Дръндар!: yerl.org/UYVvr ☞Шapлaтaнитe Бokо и Фъpчил cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa ДC-мoнeтa.: yerl.org/KUBmA ☞Бремя цыган.: yerl.org/huHvP
☭Beceлa Лeчeвa☭

2022.07.27 | 02:21

48
Cатaнинcко ОГНЕНО ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЕ на албански деца и жени, планирано и извършено от сатанистките върхушки на Бългaрия, Mакeдония и Cърбия! Очевадно е, че държавата-мафия разиграва поредният цирк пред БГ-овцете! Който не е проумял, че Боко и Румен са двете страни на една и съща дс-монета, е много зле! Проумейте, че не министрите и президента управляват БГ-клозета, а управляват техните кукловоди от ДС! Отвсякаде само лъжи и измишльотини за уж катастрофиралия автобус! Ама трупове не се виждат. Има труп - няма труп, след няколко дни, хооп труп на изгорено, пренесено в жертва на Молох дете, Ъ?! То трупа да не игла, че да не се вижда в автобуса ве гадове-убийци-сатанасти! Спасилото се дете е убито и изгорено после, защото не е било част от бандата организирала покушението и истината за атентата е щяла да излезе наяве! Детето е изгорено и поставено по-късно, във вече изгорелия автобус от службите, които стоят зад атентата! Очевидци твърдят, че сред хората около автобуса е имало дете! Нафтата не се пали от искра и неможе да развие такава висока температура, че да стопи ламарината! Външната страна на автобуса въобще не е обгоряла, горенето е било само вътре, където са пътниците! Оцелелите твърдят, че в пътническото отделиние се е взривила запалителна бомба! Видяхме как Боко искаше откуп за отвлеченият кораб, защо да не е отвлякъл и албанските деца и жени за да иска откуп, той цял живот това прави, и за него това е начин на живот! А службите в БГ-клозета, са изцяло в служба на мафиозите! Бог да прости греховете на изгорените жени и деца. Боко-Българоубиеца трябва да бъде одран жив и oпечен!☞Титаник_1997_БГ-субтитри : ☞Част.1: yerl.org/cJZJC ☞Част.2: yerl.org/NYtq8 ☞Част.3: yerl.org/AzA1N ☞Част.4: yerl.org/7eaqj ☞Част.5: yerl.org/7au6X ☞Част.6: yerl.org/uLtJ5 ☞Част.7: yerl.org/gBajq
Z Z Z Z Z

2022.07.27 | 00:08

46
Фейк. Няма какво да се коментира. Утре ще чуем как е паднал Славянск а поредната порция от хиляди укри се е "евакуирала" в руски плен. хахах
Слава на РУСИЯ!!!

2022.07.26 | 17:08

11
Зa тpoлoвeтe, кoитo квичaт "фeйк, фeйк, фeйк" - цитaт oт тг кaнaлa нa вoeннoпpeстъпникa гиpкин: "ВС РФ, пo сyти, УСТУПАЮТ ИНИЦИАТИВУ pyкoвoдствy ВСУ, гoтoвясь зaвepшить oпepaтивнyю пayзy нe нaстyпaтeльным, a o6opoнитeльным сpaжeниeм, нaи6oлee вepoятным тeaтpoм кoтopoгo стaнeт южный фpoнт (Хepсoн-Зaпopoжьe). Для скoлькo-ни6yдь мaсштa6ных нaстyпaтeльных дeйствий poссийскoe кoмaндoвaниe нe paспoлaгaeт глaвным - дoстaтoчным кoличeствoм живoй силы. Вoзмoжнo, стaвкa дeлaeтся нa paзгpoм yдapных сил ВСУ в o6opoнe - зa счeт пpeвoсхoдствa в вoздyхe и нeкoтopoгo пpeимyщeствa в apтиллepии. С пoслeдyющим пepeхoдoм в кoнтpнaстyплeниe. Вoзмoжeн тaкжe paсчeт нa тo, чтo пoстeпeннoe вытeснeниe пpoтивникa с тeppитopии ДНР и нeyдaчa нaстyплeния нa нaши пoзиции нa южнoм фpoнтe - зaстaвят Киeв пoйти нa пepeмиpиe (нa мoй взгляд - eсли тaкaя нaдeждa eсть - oнa изнaчaльнo лoжнaя и пpeдeльнo идиoтскaя, нo oнa впoлнe вepoятнa, к сoжaлeнию)."
Слава на РУСИЯ!!!

2022.07.26 | 21:57

40
А с какого хуя мне плакать, я же не в паРашке живу, а в Болгарии. Мы руссне по губам водили ещё до того, как руссня узнала, что она - руссня.

2022.07.26 | 18:08

25
Не думай об этом, начни тренироваться плакать, бляд сука

2022.07.26 | 17:59

22
хахаха ще натикат рашистките корвенца в морето.
Слава на РУСИЯ!!!

2022.07.26 | 17:09

13
От рашистки няма да ви превеждам, вие кypвенцата на путлярата уж го знаете :)
Един Българин

2022.07.26 | 21:13

38
Трябва да се изгонят 70% от Българите за да спре "троленето".... анонимнииии смешко!!!
Анонимен

2022.07.26 | 21:32

39
Мястото на българите е в България, мястото на руснаците в Русия.

2022.07.26 | 18:52

37
Autoboss V-30
кадиров

2022.07.26 | 18:37

34
краварската пропаганда в краварския сайт става все по-жалка с всеки ден
Ха ха ха ха, Палячо!

2022.07.26 | 18:52

36
Като изгонят още 70 руски шпиони ще изчезнат и остатъците тролещи в полза на Русия!
Анонимен

2022.07.26 | 18:51

35
Като изгонят още 70 руски шпиони ще изчезнат и остатъците тролещи в полза на Русия!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини