Русия обвини украинската армия за четири цивилни жертви в Мариупол

Getty Images
share

Русия обвини украинските войски за смъртта на четирима цивилни, загинали вчера в южния украински пристанищен град Мариупол. Тя твърди, че украинските "националисти" са използвали над 150 цивилни като жив щит, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14034

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков каза днес, че украинските сили открили огън по проруски сепаратистки бойци в Мариупол, предаде Интерфакс. Стигнало се до сблъсък между украинските "националисти" и сепаратистите. Цивилните били използвани от украинската страна като жив щит, твърди Конашенков, според когото "националистите" убили четирима души от мирното население.

Без изход: Част от жителите на Мариупол не успяват да се евакуират

В крайна сметка около 150 цивилни успели да напуснат града с помощта на сепаратистите. Тази информацията не може да бъде потвърдена от независим източник, отбелязва ДПА.

Русия днес обяви, че ще има трети опит за отваряне на хуманитарни коридори в четири украински града, след като в края на миналата седмица две временни примирия, обявени за извеждане на цивилно население, не бяха спазени, допълва БТА. 

Русия обяви, че отваря днес няколко хуманитарни коридора в Украйна за евакуиране на цивилни

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14034

Водещи новини

Още новини