Русия обяви, че отваря днес няколко хуманитарни коридора в Украйна за евакуиране на цивилни

  • 07 март 2022 09:00

  • 581
  • 4
Русия обяви, че отваря днес няколко хуманитарни коридора в Украйна за евакуиране на цивилни
©

Руската армия обяви, че ще отвори днес няколко хуманитарни коридора и ще въведе режим на спиране на огъня за евакуиране на цивилни от украинските градове Харков, Киев, Мариупол и Суми, където се водят ожесточени сражения, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14022

Министерството на отбраната на Русия съобщи в комюнике, че това ще стане в 10 часа московско (9 часа киевско) време. Коридорите ще бъдат отворени по лично настояване на френския президент Еманюел Макрон и предвид настоящата ситуация в тези градове, се казва в текста, цитиран от Ройтерс.

Нов опит за евакуация на цивилните граждани в Мариупол, спират огъня

Според картите, публикувани от РИА Новости, коридорът от Киев ще води до Беларус, а цивилните от Харков ще имат единствено коридор, който води до Русия. Коридорите от Мариупол и Суми ще водят до други украински градове и до Русия. Тези, които искат да напуснат Киев, ще могат да бъдат транспортирани по въздух до Русия, каза министерството.

Две планирани евакуации от Мариупол и съседния град Волноваха, се провалиха преди два дни, след като и двете страни се обвиниха взаимно, че не са спазили режима на спиране на огъня, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
581 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ДАСКАЛ

2022.03.07 | 10:11

4
КОЛХОЗНИТЕ ПРАСОЛАЦИ ОТ УКРАЙНА КЪМ ПОЛСКАТА ГРАНИЦА! ПРИ ХУЗАРСКИТЕ СИ БРАТЯ - ПРАСЕТА!
ДАСКАЛ

2022.03.07 | 10:07

3
КОЛКО ОТ БЯГАЩИТЕ СА ВСЪЩНОСТ КОЛХОЗНИ ПРАСЕТА И КОЛКО УКРО СКОТОВЕ БЕ! НЕ ЧУХ 1 ДА ГРУ ХТИ НА УКРАИНСКИ! :) НЕКАКЪВ ПРИЮТ ЗА КОЛХОЗНИ ПРАСЕТА ЛИ ЩЕ СЕ ОРГАНИЗИРА ТУК! ЩЕ ВИ СЧУПА ГЛАВИТЕ!
Петров

2022.03.07 | 09:41

2
Зеленски призова САЩ да започнат ядрена война, а Европа да се самоубие!

2022.03.07 | 09:35

1
ИДВА КРАЯТ НА АНГЛОСАКСОНСКОТО РОБСТВО ПО СВЕТА!

Добави коментар

Водещи новини