Лавров открои разлика между руските полицаи и техните колеги от други страни

Getty (архив)
share

Нашите полицаи действат по-цивилизовано в сравнение с някои свои колеги от Западна Европа и САЩ, е казал руският външен министър Сергей Лавров, предаде РИА Новости.

Първият дипломат на Москва е коментирал делото срещу Алексей Навални, протестните акции в негова подкрепа и арестите на привърженици на опозиционера. "През лятото станахме свидетели на безпрецедентни сцени на полицейско насилие в САЩ. Подобни прояви наблюдавахме и в някои страни от Западна Европа", е посочил още той, визирайки демонстрациите и сблъсъците между протестиращи и пазители на реда след убийството на чернокожия американец Джордж Флойд.

"В сравнение с някои колеги от други държави служителите на закона в нашата страна действат доста по-цивилизовано", е заявил Лавров.

По думите  на министъра редица медии в много държави по света отразяват събитията  в Руската федерация едностранчиво. "Да не се дава гледната точка на другата страна е много опасна редакционна политика. Тя може да има тежки последици и за собствениците на тези средства за масова информация, и за журналистите", е допълнил той.

Според Лавров в Западна Европа и Северна Америка е започнала истерия по повод делото срещу Навални. "Тези истерични гласове започнаха да се задавят", е казал още ръководителят на външнополитическата централа на Руската федерация.

Да припомним, на 2 февруари 2021 г. Навални е получил ефективна присъда за срок от три години и половина. Още преди началото на заседанието пред сградата на Московския градски съд са били задържани около 100 души. Масови арести са били извършени и след като магистратите са огласили своето решение.

Масови арести в Русия заради Навални

 

Водещи новини

Още новини