Кремъл: На никого у нас не изгодно отравянето на Навални

Getty (архив)
share

Не мога да намеря нито един човек или сила в нашата страна, на когото да е било изгодно така нареченото отравяне на Алексей Навални, това е казал говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред ТАСС.

"Ако погледнем трезво на този въпрос, надали на някого влошаването на здравето на господин Навални, би могло да донесе каквито и да е било дивиденти полза на някой гражданин, някоя институция или организация в Руската федерация", е заявил прессекретарят на Владимир Путин.

"Ето защо ние не приемаме никакви обвинения, че нашата страна е била замесена в този инцидент", категоричен е бил говорителят на Кремъл.

Да припомним, на 2 септември 2020 г. експерти, работещи във въоръжените сили на Германия, са обявили, че основният критик на властта в Москва е бил отровен с нервнопаралитичното вещество "Новичок".

Алексей Навални отровен с "Новичок"

"На този етап ние не сме получили никаква информация от нашите берлински колеги. Ние искрено се надяваме, че от Федералната република ще ни изпратят официални данни по по този въпрос", е казал още Песков.

"От Генералната прокуратура на Русия са изпратили молба за правна помощ до колегите си в Германия. Отговор все още не е бил получен", е посочил още говорителят на руския президент. 

Водещи новини

Още новини