Лукашенко: Отравянето на Навални е фалшификация

  • 03 септември 2020 15:02

  • 558
  • 5
Лукашенко: Отравянето на Навални е фалшификация
© Getty (архив)

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви днес, че е прехванат разговор между Берлин и Варшава, показващ, че информацията за отравянето на блогъра Алексей Навални е фалшифицирана, предаде ТАСС.

"Преди изявлението на германския канцлер Ангела Меркел - тя каза, че на него, Навални, са искали да му запушат устата - ние прехванахме разговор. Както разбираме, Варшава разговаря с Берлин", заяви беларуският президент на среща с руския премиер Михаил Мишустин. "Прехвана го нашето радиоелектронно военно разузнаване. Защото на западните граници на Беларус са разположени части и ние, разбира се, водим борба с натовците и в радиосферата", добави Лукашенко.

Меркел нарече отравянето на Навални "опит за убийство"

"Прехванахме интересен разговор, който - ще ви дам да го прочетете, ще го подготвим и ще го изпратим във Федералната служба за сигурност в Москва - отчетливо показва, че това е фалшификация. Никакво отравяне на Навални не е имало", подчерта Лукашенко.

На срещата си с руския премиер беларуският президент отбеляза също, че двете страни са постигнали значителен напредък в решаването на най-наболелите въпроси. "Много съм ви благодарен за последните седмици и може би даже месец-месец и половина, през които се водят интензивни преговори между нашите правителства", добави беларуският президент.

"С моя руски колега Владимир Путин се договорихме за това още преди изборите. И както ми докладва вчера Роман Головченко (премиерът на Беларус), сте постигнали значителен напредък в решаването на въпросите, които за нас са наболели", каза още Лукашенко

"Русия подкрепя изцяло суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Беларус", заяви от своя страна Мишустин. "За нас Беларус е родствена страна и въпросът не е само в историческите, езикови и духовни връзки, а и в нашите милиони граждани, които фактически са един народ, и вие неведнъж сте говорили за това", подчерта руският премиер.

Мишустин предаде на Лукашенко поздрави и най-добри пожелания от Путин.

Премиерът на Русия пристигна в Беларус

Последвайте канала на

558 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2020.09.06 | 18:22

5
и защо искат да махнат лукашенко ? защото строи нови апартаменти за млади двойки с новорадени , или защото не иска да позволи та еврейските банки да нагазят страната ? или май щото единствен той и президента на аржентина и бразилия имаха извадиха топки и заявиха , че ковид е лъжа ? искат да превърнат беларус в кочина , както стана с българия и украйна!
АСЕН ИЛИЕВ

2020.09.04 | 16:04

3
ТА КОГА ЩЕ ВЪРНЕТЕ "БРЕСТКО ПИВО" НА БЕЛАРУС, ПРАСЕТА? :) НАЛИ ПОДКРЕПЯТЕ БЕЛАРУС? :) ...КОГА ВЪРНЕТЕ НЕФТОХИМ НА ПУМИ ЛИ? ;)

2020.09.06 | 18:18

4
кво написа прочете ли трол , кви пуми ? ти си пълен 0литофрен и ще те смажа , като те набарам знам , че четеш

2020.09.03 | 17:25

1
Малеееей, като четох новината щях да се разплача от умиление. На тая мила среща само едно и липсва - нашия рогач . Да вдигне юмрук .

2020.09.03 | 17:35

2
Хаха така е :'D. Иначе човекът може и да е прав, той разбира много от фалшификации

Добави коментар

Водещи новини