Москва праща мъже в черно в Беларус?

Getty (архив)
share

Русия вероятно е започнала да изпраща спецчасти в Беларус, предположи нюзру.

Базираната в Москва медия се е позовала на публикации в социални мрежи, твърдящи, че камиони и автобуси с въоръжени до зъби хора са пътували от руската столица и втория по големина град в страната Санкт Петербург към съседната държава. В моторните превозни средства е имало мъже, които са били облечени в черни униформи.

На въпрос на изданието от руското военно министерство са отговорили, че е нямало придвижване на поздразделения на въоръжените сили на страната.

Според медията най-вероятно в автобусите и камионите са пътували бойци от "Росгвадия" (военизирано подразделение на подчинение на министерството на вътрешните работи в Москва).

Беларуската армия започва учения близо до границите с Полша и Литва

Нюзру допълни, че от МВР не са получили отговор на запитването си.

Малко след като Централната избирателна комисия (ЦИК) в Минск на 9 август е обявила, че сегашен лидер на Беларус Александър Лукашенко е спечелил над 80 на сто от гласовете в изборите за президент, в страната са започнали протести, потушавани със сила.

На 15 август руският държавен глава Владимир Путин е заявил, че колегата му в Минск ще получи всестранна помощ за справяне с кризата.

 

Водещи новини

Още новини