Полицаят, арестувал руския журналист за продажба на дрога, е взел $ 240 000 от наркобарон

Getty (архив)
share

Началникът на отдела за борба срещу разпространението на наркотични вещества в московско управление на МВР Андрей Шчироков, по чиято инициатива е бил арестуван журналистът от изданието "Медуза" Иван Голунов, е взел 240 000 щатски долара от наркобарон.

Според сътрудничката от руската редакция на базираното в Чехия радио "Свобода" Уляна Хмельова полицаят е взел парите от таджикистанския търговец на дрога Бахтиар Худойров през 2003 г. В замяна пазителят на закона и неговите подчинени са разпънали чадър над азиатците, които са продавали опиати в западната част на руската столица.

Хмельова също е посочила, че полицаят е бил попаднал под полезрението на колегите си, занимаващи се с вътрешни разследвания преди няколко години. Шчироков е бил заподозрян за продажбата на около 170 килограма хероин.

Голунов бе арестуван преди дни в Москва по обвинение в опит за пласиране на наркотици. Много хора изразиха своето несъгласие със задържането на Голунов. Във връзка с това управата на Москва забрани на популярната група "Машина времени" да свири на Червения площад на концерт, посветен на националния празник на Русия (12 юни).

 

Водещи новини

Още новини