Н. Пр. Виталий Москаленко: Напрежението между Русия и Украйна ще се повиши (видео)

Getty Images/Guliver
share

Напрежението между Русия и Украйна ще се повиши. Имаме пример на отворена агресия от страна на Руската федерация. Корабите на Украйна не са нарушавали никакви споразумения или навлезли в териториални води на Русия. Крим е окупирана територия. Това каза Н. Пр. Виталий Москаленко - извънреден и пълномощен посланик на Украйна в България, в ефира на БТВ.

По думите му има открита военна агресия срещу Украйна. „В случая тази агресия се проявява в пълзяща анексия на Азовско море. Русия пропуска само кораби, пристигащи в Ростов на Дон. От април месец кораби са били спирани проверявани с дни. Това се отразява негативно на икономиката на Украйна“, стана ясно от думите му.

„Вчера президентът на Русия Владимир Путин обяви че остават с впечатления, че каквото Украйна поиска, го получава. Г-н Путин говори, че това е направено за да се повиши рейтингът на Петро Порошенко, но всъщност това прави руския президент. Човек трябва да е луд, за да провокира конфликт за да си повиши рейтинга“, каза посланик Виталий Москаленко.

Водещи новини

Още новини