Владимир Путин назначи Рамзан Кадиров за и.д. президент на Чечения

Getty Images/Guliver
share

Руският президент Владимир Путин подписа указ за назначаването на Рамзан Кадиров за и.д. президент на Чеченската република и изрази надежда, че той след това ще се яви на изборите през септември, предаде ТАСС.

"На 5 април изтича срокът на пълномощията ви", каза Путин, обръщайки се към Кадиров. "Имайки предвид свършеното през последните години за чеченците, за жителите на републиката преди всичко, а оттам и за цяла Русия, с подписания днес от мен указ ви назначавам за изпълняващ длъжността ръководител на Чеченската република и се надявам впоследствие да се явите на изборите през септември", заяви Путин.

Той призова ръководството на Чеченската република да отделя повече внимание на спазването на законите на Руската федерация. "Нужна е по-тясна координация и работа с федералните органи на властта по въпросите на сигурността. И вие, и бъдещите ръководители на републиката, естествено, трябва да правите всичко за спазването на руските закони във всички сфери на живота ни, подчертавам - във всички сфери", заяви Путин.

Той същевременно каза на Кадиров, че "Чечения днес е станала по-безопасно място за гражданите ни, за жителите на Чечения, може би дори по-безопасна от други места на картата на Русия, благодарение в значителна степен на усилията ви", пише БТА.

Водещи новини

Още новини